В същото време се уточнява, че мерките не се отнасят за

...
В същото време се уточнява, че мерките не се отнасят за
Коментари Харесай

Путин нареди през 2022 г. да се ограничи или забрани износът и вносът на определени продукти и суровини

В същото време се прецизира, че мерките не се отнасят за артикули, транспортирани от жители за персонално прилагане.

Руският президент Владимир Путин подреди през 2022 година да се ограничи или забрани износът и вносът на избрани артикули и суровини - съгласно описите, които държавното управление ще дефинира. Това следва от оповестения във вторник декрет за използване на специфични стопански ограничения в региона на външноикономическата активност за гарантиране на сигурността на Руската федерация, заяви ТАСС и news.bg.

" Гарантирайте до 31 декември 2022 година използването на следните специфични стопански ограничения: възбрана за експорт отвън територията на Руската федерация и (или) импорт на територията на Руската федерация на артикули и (или) първични материали в в сходство със описите, избрани от държавното управление на Руската федерация ", се споделя в документа. Предвидени са и други описи, които да дефинират артикули, чийто импорт и експорт ще бъдат лимитирани.

Правителството получи напътствие да дефинира описите на непознати страни, които ще бъдат наранени от тези решения в границите на два дни. Освен това Кабинета на министрите е оправомощен да дефинира особеностите на използването на плануваните в постановлението ограничения във връзка с избрани типове артикули и избрани юридически или физически лица.

Отбелязва се, че новите решения са взети в допълнение към ограниченията, планувани в предходни укази на президента на Руската федерация. Така по-рано бяха въведени специфични стопански ограничения по отношение на неприятелските дейности на Съединените щати и непознати страни и интернационалните организации, които се причислиха към тях, както и краткотрайни стопански ограничения за обезпечаване на финансовата непоклатимост на Руската федерация.

Новият документ е подписан за гарантиране на сигурността на Руската федерация и безпроблемното функциониране на промишлеността. Указът влиза в действие от деня на формалното му издание.

Припомняме, че Путин също по този начин подписа Закона за антикризисните ограничения.

Според закона държавното управление получава опция да извърши спомагателна индексация на осигурителните пенсии, пенсионния коефициент и закрепеното заплащане към пенсиите през 2022 година Той също по този начин разказва характерностите на определяне на виталния най-малко в Русия и пресмятане на минималната работна заплата.

Документът опростява процедурата за закупуване на медикаменти и медицински произведения в страната и вкарва специфични правила за вписване на медикаменти. Правителството получава право бързо да поправя условията за лицензиране на фармацевтични действия и се плануват ограничавания за износа на някои медикаменти от Русия.

Отбелязва се, че държавното управление ще може да поправя разпоредбите за банкет в съветски университети за руснаци, които са принудени да пресечен образованието си в чужбина заради дейностите на непознати страни.

Редица разпореждания в закона се отнасят до подпомагането на бизнеса в Руската федерация. Сред тях са анулацията до края на 2022 година на инспекциите за дребния и междинния бизнес и ИТ фирмите, както и въвеждането на опростени условия и процедури за публични поръчки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР